Al weken op nummer 1 op Netflix. Sex/Life. Lees hieronder vijf redenen om snel Sex/Life te gaan kijken.

 

coming of age

Vijf redenen waarom je Netflix Sex/Life kijkt

 

1~Female gaze: de serie is volledig vanuit het vrouwelijke perspectief gemaakt. De verhaallijn gaat als volgt. Een moeder van twee kleine kinderen, wonend in de ‘countryside’, verlangt terug naar haar wilde tijd in NYC. Ze beleefde daar de wildste avonturen met haar vriendin en nu is ze thuis bij de kinderen. Ze is gelukkig met haar gezin maar mist de opwinding van vroeger. Ze schrijft over haar dromen en (seks)avonturen in haar dagboek. Haar (brave) echtgenoot leest stiekem mee. Dit betekent… drama, seks, avontuur en nog meer drama.

2~Sex/Life is volledig door vrouwen gemaakt. Er werken alleen vrouwelijke regisseurs aan mee, er is een vrouwelijke intimiteits-coördinator etc. Deze vrouwelijke input is belangrijk want je voelt het aan de manier waarop de scenes zijn opgebouwd en nog belangrijker: hoe de scenes in beeld zijn gebracht. It’s all about the woman.

coming of age

Vijf redenen waarom je Netflix Sex/Life kijkt

3~Seks: er zit enorm veel seks in deze serie en er is een belangrijk verschil met series die je eerder zag. Een verschil dat je gaandeweg zal gaan opvallen. De female gaze. Zo zijn de camera’s bij bepaalde scènes aan de mannelijke acteurs bevestigd. Niet, zoals meestal het geval is met erotische scenes, aan de vrouwelijke. Brad en Cooper (de mannelijke hoofdrolspelers waarvan Brad op Bradley Cooper geïnspireerd schijnt te zijn) zijn niet de sterren aan het universum om wiens plezier het draait.

Vrouwelijk genot

Alle seksualiteit en intimiteit draait om het vrouwelijk genot. De ontelbare paringsrituelen zijn volledig vanuit de beleving van de vrouw  -haar wensen en verlangens- gefilmd. Orale seks, spannende locaties, zelfbevrediging: alles komt voorbij. Je kunt je vergapen aan de prachtige lijven van de mannelijke hoofdrolspelers (en die van de vrouwen)  en er zit één bepaalde (douche)scene in een aflevering die nogal wat stof heeft doen opwaaien. (Ik heb het beeld even stil gezet omdat ik dacht dat ik het niet goed zag. Ik snap het vrouwelijke perspectief hier trouwens wat minder goed want welke vrouw zit te wachten op een piemel van die grootte? Lijkt me uiterst oncomfortabel…

Producer van Sex/Life Stacy Rukeyser (1970), zegt in een interview met een Amerikaanse zender:

Deze serie gaat over de seks die vrouwen willen. Waar vrouwen van dromen. Waar ze naar verlangen. Het draait om seks zoals je die misschien nog nooit hebt gehad. Het vrouwelijke genot staat centraal”.

 

coming of age

Vijf redenen waarom je Netflix Sex/Life kijkt

 

4~Je kunt er wat van leren: De hoofdrolspelers, gorgeous ofcourse, dagen elkaar uit en durven uit hun comfortzone te stappen. Ze schamen zich niet voor hun seksualiteit, ze verkennen hun grenzen en hebben zichtbaar veel plezier en passie. Binnen de lijnen kleuren is weliswaar veilig maar ook voorspelbaar. Hier gaat het om vrouwen die hun seksualiteit belangrijk vinden, zich niet willen conformeren aan de geldende moraal.

5~Sisterhood: De vrouwelijke hoofdrolspelers zijn vriendinnen. Door dik en dun. Ze zeggen elkaar de waarheid, steunen elkaar en zijn heel open over hun dromen en verlangens in het leven. En ook belangrijk: ze offeren hun vriendschap nooit op voor een man. Moederschap, vriendschap en je verlangen/behoefte naar intimiteit en seks hoeven elkaar niet in de weg te zitten is de boodschap.

Conclusie

Dit eerste seizoen van Sex/Life is verfrissend. De verhaallijnen zijn dun, drama is ‘all over the place’ maar wat maakt dat uit? Ik hoop dat deze serie een aanzet is tot veel meer producties die volledig door vrouwen zijn gemaakt. Want vooral als het om verlangens, dromen en seksuele avonturen van vrouwen gaat heb ik het wel gezien met de mannelijke point of view. De vrouwelijke bevalt mij stukken beter!

coming of age

Vijf redenen waarom je Netflix Sex/Life kijkt

 

Heb je de serie gezien of ga je ‘m nu juist wel of niet kijken? Laat het me weten!

PS: leuk om te weten is dat de acteurs die Billy en Brad spelen in reallife ook een setje zijn geworden.

Meer lezen over seksualiteit? https://carinevaessen.nl/vier-relatie-adviezen-waar-je-wat-aan-hebt/