Onlangs kreeg ik een goodiebag. Nu sta ik meestal niet te juichen bij het ontvangen van een goodiebag want de meeste zitten volgepropt met kortingsbonnen die ik niet gebruik of er zit een zakje hysterisch gekleurd badzout in ofzo. Ik word onevenredig vaak blij gemaakt met een dooie mus. Zo niet deze keer. Ik traceerde direct een prachtige tube nachtcrème die ook nog eens lekker rook! En ik ontdekte een flesje waarop stond:

‘Klinisch getest om de huidtemperatuur te verlagen door hitte uit de huid te verdrijven. Pakt nachtelijk transpireren en opvliegers direct aan.’

Een klein wit sprayflesje dat uitkomst biedt als ik nachtelijk transpireer. Laat ik daar nou net af en toe (elke nacht) last van hebben. Wat een uitkomst! Niks dooie mus, ik krijg een maatwerkpresentje in mijn goodiebag.

‘Spray direct op de huid tijdens een opvlieger of nachtelijk transpireren. Laat de huid na het sprayen onbedekt voor het beste resultaat. Herhaal indien nodig.’

Het is me niet duidelijk wat nu het verschil is tussen nachtelijk transpireren en een opvlieger maar een kniesoor die daarop let. Ik ga dit goedje natuurlijk uitproberen. Lijkt me heerlijk om de hitte direct uit mijn huid te verdrijven. Waarom heb ik er niet eerder aan gedacht om een hulpmiddeltje te gebruiken voor dit euvel?

‘Snelle verdampingstechnologie.’

Dit is een geweldig cadeau voor de vrouw in de overgang. Ik verheug me steeds meer op het vooruitzicht ’s nachts niet meer lang wakker te hoeven liggen van de hitte. Een paar keer sprayen met een speciale technologie uit een wit flesje en ik kan weer heerlijk verder tukken.

‘Speciaal voor vrouwen in de overgang.’

Zie je wel, het is niet zomaar voor iedere Jan Doedel gemaakt. Hier is over nagedacht. Ik zet het flesje direct binnen handbereik op mijn nachtkastje in de slaapkamer.

‘Koelt – hydrateert – kalmeert.’

Dit klinkt mij als muziek in de oren. Dit gebruik ik niet alleen ’s nachts natuurlijk. Soms kan ik ook overdag  een dosis koele, hydraterende kalmte uitzonderlijk goed gebruiken. Misschien moet ik nog een flesje aanschaffen voor in mijn handtas. Hoef ik me nooit meer zorgen te maken over een hotflash.

‘Ingrediënten: water, alcohol, polysorbaat, glycerine, pepermunt-olie, rode klaver en-nog-een-paar-onuitspreekbare-ingrediënten.’

Beetje vreemd is dit want ik heb altijd geleerd dat spul waar alcohol in zit de huid niet hydrateert maar uitdroogt. Van alcohol krijg je rimpels toch? Anyway. De coolingspray is klinisch getest dus het zal wel kloppen. Die avond duik ik mijn bedje in met het geruststellende gevoel dat er een oplossing op mijn nachtkastje staat te wachten voor als het weer gebeurt. Nachtzweten is a bitch.

Midden in de nacht word ik wakker. Van een heatwave die zijn weerga niet kent. Ik sla het dekbed open en bedenk dan DAT IK EEN COOLINGSPRAY OP HET NACHTKASTJE HEB STAAN. De oplossing voor mijn nachtelijke onrust. Ik graai het flesje van het kastje naast mijn bed, trek de dop eraf en spray het haastig op mijn verhitte huid.

Gelijk schrik ik klaarwakker. What the fuck is dit? Ik zit rechtop in bed en staar naar het flesje in mijn hand. Een ranzige tandpasta-pepermunt lucht vult de ruimte. Mijn lichaam ruikt nu naar een combinatie van Stimorolkauwgum en de wachtkamer van de tandarts. Dit kalmeert mij allerminst en van koelen is ook weinig sprake. Welke marketingnitwit heeft bedacht dat ik midden in de nacht geholpen ben met deze smerige riekende zogenaamde munt-olie spray waar de hele slaapkamer, inclusief ikzelf, naar meurt?

Geïrriteerd ga ik weer liggen. Ik ruik naar een chemische fabriek. Van alle ergernis krijg ik het nog warmer dan ik het al had.

Koelt- hydrateert – kalmeert

 My ass.

Wil je meer lezen over mijn ervaring met producten die ik uitprobeer? Lees dan deze blog over mijn influenscarrière: Influencen in Zuid Korea

 

Instagram

Volg mijn Instagramaccount!

Volg mijn Instagramaccount en mis geen updates: Coming of Age