Het regent pijpenstelen, pittoresk Loosdrecht doet me denken aan IJmuiden maar dan zonder grafietregens. Het is een troosteloze dag. Ik draai de auto de oprit op en meld me even later op het kantoor van de uitgeverij. Ik ga praten over een boek. Mijn boek. De eerste grote stap: op bezoek bij een uitgever.

Coming of Age is nu ongeveer drie maanden in de lucht. Het begon als een side-project, naast mijn reguliere baan in de brillenwereld. Die baan hield, met het op gang komen van mijn blog, abrupt op te bestaan en dat veranderde mijn zaak natuurlijk. Ik had én meer tijd om te schrijven en nog belangrijker: de drijfveer om van Coming of Age een succes te maken nam ongekende vormen aan.  Als er ergens een deur dicht gaat dan gaat een raam open. Klopt als een bus.

Op bezoek bij een uitgever

Bij het betreden van het ruime, lichte kantoor valt mij gelijk een hele coole schemerlamp met 70’s vibe op. Een uitgeverij met smaak voor mooie spullen, love it! Minder loveable is een superschattige labradoodle die niet ophoudt tegen me te blaffen. Ik ben een doglover, een Cesar Millan in een Limburgse uitvoering, waarom blaft deze snoezige kantoorhond naar mij? Flip, zo heet ze, wenst niet door mij geaaid te worden en loert op veilige afstand met een wantrouwende blik naar me.

coming of age

 

“Ik heb zelf ook een labradoodle, hij heet Barack en is 13”, probeer ik nog lafjes te overtuigen dat mijn hondenliefde waarachtig is. Dit belooft misschien niet veel goeds bedenk ik me.

Vrouwen

Met een kop thee voor mijn neus en in mijn blikveld een indrukwekkende rij boeken die reeds gepubliceerd zijn, praten Uitgever en ik over schrijven, onderwerpkeuze, boeken, de uitgeverij-wereld én over vrouwen van over de veertig. Want daar zal mijn boek over gaan en voor geschreven worden. We praten over leven met pubers in huis, keuzes maken en over hoe je lijf en mind kan veranderen omdat je hormonen soms in een achtbaan lijken te zitten waar ze niet meer uit willen.

Ik heb geluisterd en geleerd hoe de uitgeefwereld in elkaar steekt, welke boeken er zijn en in de toekomst worden gepubliceerd. We wisselen van gedachten over marketingstrategieën en zijn het over veel zaken helemaal eens. In mijn hoofd ís het boek er al. Het moet alleen nog geschreven worden.

Onzekerheid

Dit voelt heel erg goed én ook mega spannend. Af en toe zelfs ronduit eng. Wat als ik een writersblock krijg? (dan vraag ik jullie om onderwerpen) Kan ik het allemaal wel? (ik heb twee boeken, in opdracht, geschreven dus dit moet ook lukken) Wie zit er nu eigenlijk te wachten op een boek van een 51-jarige provinciaal die zo stijf als een plank uit bed strompelt en blijft twijfelen over wel of niet een filler in die hangwangen? (jullie, lieve lezers, ik hoop dat jullie en jullie vriendinnen, collega’s, zussen en dochters hierop zitten te wachten!)

Als deze sussende woorden mij niet helpen en de onzekerheid slaat toe dan val ik zoals altijd terug op mijn grote voorbeeld: Eleanor Roosevelt

coming of age

 

Doe elke dag iets waar je bang voor bent. Dan ga ik achter mijn schrijftafel zitten –  blik op oneindig – en werk stug door. Zo ga ik ook deze droom vormgeven neem ik me voor.

Flip

Het gesprek in Loosdrecht loopt ten einde. Ik heb er een goed gevoel bij als de Uitgever zegt ” Heel raar met mijn hond. Flip is zo lief met mensen, legt altijd haar hoofd op hun schoot en vind het heerlijk om geaaid te worden. Alleen bij vrouwen met blond, korter haar doet ze dat nooit”.

Ik overweeg nu een metamorfose, een kapsel met lang, donkerbruin zodat ik Flip voor me kan winnen. Dan heb ik de hond van de baas vast over de streep. Dan volgt de rest vanzelf!

Wil je graag op de hoogte blijven van mijn boekenavontuur? Abonneer je dan via deze website op mijn nieuwsbrief, dan mis je geen update en krijg je de laatste nieuwtjes.

Meer lezen? Klik hier