Over

Carine Vaessen

Sinds 1970

 

 Blogs van jonge mama’s zijn er in overvloed, maar persoonlijke verhalen die mij aanspreken? Eigenlijk niet. Omdat ik tekstschrijver ben dacht ik:  dan begin ik toch zelf een blog! Waarom niet? En zo is Coming of Age ontstaan. 

 

De buitenwereld – kinderen, familie, vrienden, het meisje achter de kassa – zien me als een vrouw van middelbare leeftijd. Met rimpels (ook boven de knieën!), rare buien en andere (pre)-overgangs-issues.

Nu weet ik ook wel dat ik geen jonkie ben maar toch lijkt dit soms een mindfuck. Dan voel ik me niet die vrouw waar de jeugd ‘u’ tegen zegt. Ik voel me soms ook nog het meisje van 23, fris en fruitig en vól energie.

Aan de andere kant slaat mijn positieve pro-aging vibe regelmatig om in diepe mineur. Dan vind ik alles, zoals een vergeetachtig hoofd, lubberig vel, mijn héle leven inclusief de haar op mijn kin, volkomen waardeloos.

 

Kortom: er zitten nogal wat tegenstrijdigheden in pro-aging. Want deze leeftijd brengt mij onrust én balans. Ik ben een schat aan  ervaring rijker, ken mezelf steeds beter en zit vol plannen. En als er dingen zijn die pijn doen, en die zijn er zeker, dan ga ik ermee aan slag en wil ik er niet meer met een boogje omheen.

 

Hier schrijf ik over mijn ‘aging’ lijf, leven met pubers in huis en mijn leven. Deze en nieuwe verhalen verschijnen volgend jaar ook in boekvorm. Ik ben ervan overtuigd ‘good things come with age’. 
Carine Vaessen

Founder