Vrouwen van rond de vijftig gaan goed op het hebben van een hobby. Sommige hobby’s zijn cool, denk aan motorrijden of schermen. Andere hebben een suffiger imago. Scrapbooking bijvoorbeeld. Of wandelen. Laat dat laatste nou net mijn hobby zijn. Wandelen is supergezond en je bent lekker een tijdje weg van man en kinderen die aan je hoofd zeuren. Een win-win situatie. Met een naderende lockdown voor de boeg is wandelen zometeen weer de nationale hobby!

Ellende bespreken

Omdat wandelen naast gezond ook heel erg saai is – en bovendien niet echt opschiet- kun je dit het beste samen met een vriendin doen. Deze tijd is dan weer te gebruiken om elkaars ellende te bespreken. Moet je ’s nachts uit bed vanwege een zweetaanval? Is je partner een hork? Kun je je plas niet lang ophouden? Zijn er dagen dat je amper vier afgeronde zinnen spreekt tegen je nurkse puber? Heb je last van een riekende flamoes en vraag je je af of dit zo hoort? Wil je eindelijk op paardrijles maar durf je niet?

De podcast is een uitkomst

Dit alles is eenvoudig te bespreken tijdens een wandeling met een vriendin. Gooi het eruit, schaam je nergens voor en wandel flink door. Mocht je wandelmaatje niet beschikbaar zijn, wil je wel op pad maar met gezelschap? En wil je antwoorden op prangende vragen? Dan is de podcast een uitkomst.

coming of age

Dit is Jonathan Goldstein. Zijn podcast ‘Heavyweight’, is de allerbeste podcast ter wereld.

Podcast luisteren .. wasdah?

Een podcast is een audio-uitzending (een documentaire, een spannend verhaal, een hoorspel, nieuws, crime,  etc) die je via een app kunt beluisteren. Dus als het jou past. Het is Netflix zonder beeld. Het is beter dan Netflix. Het is geweldig. Je belandt in een verhaal en terwijl je wandelt ben je in een andere wereld. Met je hoofd. Omdat je geen beelden ziet en alleen maar luistert ga je zelf beelden erbij bedenken. Het voordeel is dat je zonder moeite een uur of anderhalf uur aan de wandel bent want je wil gewoon niet stoppen met luisteren!

Ik ben je podcast gids

Gelukkig hoef je niet zelf een goede podcast te gaan zoeken, dat ga ik voor je doen. Ik ben je podcast gids want ik ga je regelmatig de beste podcast-tips geven. Hou mijn socials in de gaten want daar verschijnen mijn tips op. Ik ben voornamelijk geïnteresseerd in mensen en de dingen die ze meemaken, relatie(issues), politiek, onopgeloste mysteries, zweverige shit, onvergetelijke verhalen, problemen waar een oplossing voor gevonden word, problemen zonder oplossing , romantiek, vriendschap, drama. Daar begin ik dus mee.

Als een podcast leuk lijkt maar dat niet is zeg ik het ook eerlijk. (Zo zou je denken dat ‘Marc-Marie & Aaf Vinden Iets’, een populaire reeks waarin toppers Marc-Marie Huijbregts en Aaf Brandt Corstius hun licht laten schijnen over onderwerpen als honden, fietsen of kritiek te leuk voor woorden zou zijn. Dat is in het begin ook het geval. Na een paar afleveringen voelt het alsof je bij een groepje, heel populaire, vrienden staat waar je niet bij hoort. Aaf en MM hebben het vooral samen erg leuk)

coming of age

deze moet je hebben.

Hoe?

Op elke smartphone zit een podcast-app. Je kunt ook via Spotify luisteren. Ik geef je een titel, die tik je in. En dan ga je wandelen en luisteren. Laat je niet afschrikken als een podcast Engelstalig is. Je went er snel aan en je mist veel als je Engelstalige podcasts links laat liggen. Haat je wandelen? Ga dan podcastend je huis poetsen of strijken. Succes verzekerd.

 

Volgende week:

Een tijd geleden gebeurde het volgende tijdens een podcast wandeling.

Ik luister een hele spannende podcast ‘Dirty John’, een waargebeurd verhaal over een doodenge stalker. Het verhaal wordt steeds spannender en ik kijk regelmatig om me heen omdat ik bang ben. Volgt niemand mij?

Niemand te zien natuurlijk.

Ik wandel stevig door en dan denk ik opeens tóch iets te horen. Ik kijk goed om me heen en zie uitgestrekte weilanden met in de verte een boerderij. Dan draai ik me om en kijk ik achter me.

Ik schik me helemaal lam. Serieus, op 100 meter afstand komt

Volgende week lees je wat ik tijdens deze wandeling heb meegemaakt.

Benieuwd naar Dirty John? Klik hier: Dirty John via Spotify

Kun je niet wachten met podcasten. Start met Parel Radio

Vorige week schreef ik over de gipspoot fetisj. Blog gemist? Lees ‘m hier

 

coming of age

Podcasten is geweldig