Naast alle persoonlijke blogs die ik schrijf, interview ik regelmatig vrouwen die inspireren. Van deze interviews krijg ik zelf een hoop energie! De een spreek ik aan de keukentafel, de ander in haar werkruimte, op kantoor of thuis. Ze zijn heel verschillend en toch hebben de vrouwen veel gemeen: ze zijn ondernemend, sterk en kwetsbaar tegelijk. Ze durven te vertrouwen op hun kennis en hun kracht en dat is heel fijn om te zien. Zeker in tijden dat je jezelf misschien minder ‘on top of the world’ voelt, kun je veel leren van mijn Coming of Age Women! Deze ‘Coming of Age Women’ hebben een speciale boodschap voor jou.

coming of age

Deze ‘Coming of Age Women’ hebben een boodschap voor jou

Marlouke is één van mijn beste vriendinnen, eigenaar van florerend castingbureau Zaza Casting en als een tweede moeder voor mijn twee dochters in Amsterdam. Ze weet altijd de juiste dingen te zeggen op de momenten dat ik dat nodig heb. Ik gun iedereen een vriendin als Marlouke: “Lieve Coming of Age women, het interview met Carine en ons gezamenlijk optreden in de talkshow Nedinsco van Omroep Venlo, was superleuk om mee te maken afgelopen jaar. We zitten met z’n allen in een uitdagende tijd. Ik wens voor jullie allemaal een jaar waarin je bijzondere, leuke en spannende dingen gaat meemaken. Dat ben ik ook van plan met bijvoorbeeld online acteercursussen door Zaza casting. Ik wens je een jaar waarin je nieuwe dingen leert! Heel veel liefde en gezondheid en vergeet niet dat vrouwen van boven de veertig álles aankunnen wat ze willen.. Good things come with age!”, Marlouke.

coming of age

Overgangsconsulente Madeleine sprak ik in haar prakrijkruimte. Ik vergeet nooit dat ze me vertelde dat mannen soms bellen en haar bijna smeken om met hun vrouw langs te mogen komen. Ze kennen hun vrouw niet meer terug en weten niet meer wat ze met haar moeten aanvangen. Ook dat kan de overgang teweegbrengen. “Voor alle ‘Coming of Age women’. Geniet van de juiste wijn, goede gesprekken, een warm bad, een wandeling aan zee, goede seks, een knuffel van je zoon, de glimlach van je norse buurman. Sta open voor nieuwe ideeën, leer iets nieuws kortom: leef je leven! Doe ertoe.. Op naar een pracht 2022!”, Madeleine Schuurmans.

coming of age

Het interview met auteur van ‘De smaak van het leven’, en ex zangeres Kelly Terhorst -bij haar thuis aan de keukentafel- inspireerde mij. Vooral de manier waarop Kelly sprak over bonusmoeder worden en hoe je daar je eigen weg in moet vinden, vond ik heel bijzonder. Kelly nam, een week (!) voordat ze ging trouwen, de tijd voor mij en ik heb genoten van ons gesprek en de heerlijke lunch die ik kreeg. Ons gehele interview zal in mijn boek verschijnen. “Al twee jaar leven we in een wereldwijde pandemie. Voor het nieuwe jaar hoop ik dat er weer perspectief geboden wordt voor hoe we met elkaar het ‘normale’ leven weer op kunnen pakken, samen met het virus, want hoe lang dit onder ons blijft weet niemand. Laten we er zijn voor elkaar en elkaar met respect behandelen zodat we in harmonie kunnen samenleven. Ik wens ook iedereen veel gezondheid en geluk toe. Hoe cliché het ook mag klinken, dit is uiteindelijk toch waar het om draait. Genieten van de kleine grootse momenten, in goede gezondheid samen met je dierbaren”, Kelly.

coming of age

Zelden heb ik het begrip duizendpoot zo van toepassing gezien op Say Yes to The Dress styliste Gladys. Wat een enorme alleskunner en doorzetter is zij, daar heb ik met bewondering naar geluisterd. Ook in 2022 gaat Gladys ons verrassen met iets, ik weet nog niet wat maar ze heeft belooft het me te vertellen zodra het kan… Spannend. “Voor deze laatste dagen van dit jaar, wens ik jullie veel gezelligheid met elkaar. Voor de dagen die hierop volgen, dat maar veel liefde en geluk mag volgen. Koester de tijd die je hebt met elkaar, neem dat mee gedurende het hele jaar!”, Gladys van de Munckhof

Hanneke van de Pol

Ontwerper Hanneke is een ware selfmade ondernemer. De weg die zij heeft bewandeld om te komen waar ze nu is zal ongetwijfeld vele vrouwen inspireren. Hanneke is naast ontwerper ook een middelbare-schoolvriendin, eentje waarmee ik altijd contact heb gehouden. Dat laatste is al een hele tijd niet meer gebeurd. Onze denkbeelden rondom Corona-maatregelen, al dan niet vaccineren en complottheorieën hebben tussen ons, zoals bij zoveel mensen, een wig gedreven. De gepolariseerde samenleving kan hele persoonlijke gevolgen hebben voor vriendschappen. Ook de onze. We zijn zeker nog vriendinnen maar samen tijd doorbrengen hebben we niet meer gedaan, wie weet gaat dat in 2022 gebeuren!

Hanneke van de Pol: “Mijn wens voor 2022 is dat men de moed heeft om in zijn eigen kracht te blijven staan, te geloven in een wereld waar de mens in staat is om dingen te veranderen ten goede van alles en iedereen. We gaan zware tijden tegemoet, men zal elkaar hard nodig hebben om de aankomende periode te doorstaan. Ik hoop dat men niet bang is om datgene wat voor ons staat in de ogen aan te kijken en te beseffen dat niets is wat het lijkt. Ons bewustzijn is krachtiger en sterker dat welke macht dan ook. We creëerden namelijk alles zelf met ons bewustzijn. Het is tijd om te erkennen dat we in staat zijn tot grote dingen. Denken dat we niet in staat zouden zijn het tij te keren is een illusie, die ons wordt opgedrongen. Ik als ontwerper weet dat het mogelijk is. Het is een kwestie van geloven en doen. Ik wens iedereen moed toe in 2022 om datgene te doen wat nodig is. In welke vorm dan ook”.

coming of age

Wat zou de samenleving moeten beginnen zonder vrouwen lunchroom-eigenaar Miranda Theuws? Vrouwen die verbinden, liefdevol, grappig, ondernemend zijn en daarbij ook hun hart volgen, risico’s durven nemen en keihard werken. Miranda is er zo een. Ga dus, als het weer kan, een broodje eten in haar lunchroom ’t Zuske! Miranda: “Ik kan niet rappen zoals Ali B. Ik kan niet zingen zoals Beyonce. Ik heb geen commentaar zoals Wouter de Winther. Ik heb geen kroeg zoals ‘De Splinter’, Ik kan niet schrijven zoals Carine, dus ik hou het voor gezien. Mijn wens voor het nieuwe jaar; heel veel gezonde gezelligheid!”,

anouk smulders Coming of Age

Met veel dingen bezig en over nog veel meer zaken enthousiast. Presentatrice en model Anouk Smulders sprak ik nadat ze een workshop ‘Expeditie Jij’ had georganiseerd voor vrouwen. Anouk presenteert, vliegt de wereld over om geld in te zamelen voor goede doelen, bouwt ondertussen een nieuw huis en zorgt voor man en twee kinderen. Ons (gehele) interview zal te lezen zijn in mijn boek. Anouk: “Lieve Coming of Age women. In het interview met Carine sprak ik over de betekenis van veren voor mij. Een veertje staat voor mij symbool voor aanmoediging, verbinding en vertrouwen. En dat is wat ik jullie allemaal toewens in dit nieuwe jaar. Laat 2022 een waanzinnig jaar worden waarin je jezelf kunt zijn en heel veel moois gaat meemaken”.
coming of age
Het is al weer een tijd geleden dat ik met coach Saya sprak over het begrip zelfliefde. Door haar heb ik geleerd hoe belangrijk het is om jezelf op de allereerste plaats te zetten. Dat heeft niets met egoïsme te maken maar alles met leren ontvangen en geven.
Saya: “Mooie vrouw, mijn 2022 wens voor jou is….. Dat je mag overstromen van *levensvreugde, enthousiasme én passie* in alle dingen die je doet. Dat je een bron van liefde mag zijn voor de mensen om je heen, door voluit jezelf te zijn.  Ook wens ik dat je de vrijheid in jezelf kunt voelen, het mens-zijn kunt vieren en dat jij je ten diepste realiseert dat jouw gewenste realiteit in je eigen handen ligt.
Ik proost samen met jou op een vrij, liefdevol en levenslustig 2022! Liefs, SAYA
jozijna
Cosmetisch arts Jozijna is een van de eerste vrouwen die ik interviewde. Cosmetische ingrepen fascineren mij en ik vind het spannende materie. Zal ik het doen? Wat dan? Waarom zou ik? Hoe ver zou ik gaan? Wat zal ‘men’ zeggen?  Daar spraken we over in het interview. Binnenkort publiceer ik weer over Jozijna en haar werk. Jozijna: “Als het nieuwe jaar in zicht is evalueer ik mijn jaar en maak ik plannen voor het nieuwe. Het was een lastige tijd maar door de maatregelen zijn ook wij creatief gaan werken. Zo hebben we advies op maat zodat vrouwen ook thuis hun huid, met de juiste producten, optimaal stralend kunnen houden. Huiver jij, net zoals Carine, ook over cosmetische behandelingen maar ben je wel nieuwsgierig? Dan informeer ik je graag! Een heel gezond en stralend 2022!”.

Ook schilder Kim Boots, die ook keukens en zelfs auto’s wrapt en Simone Rayer die voornamelijk vrouwen begeleidt in familievoorstellingen gaan hier vol energie mee door in het nieuwe jaar.  Ik ga voor mijn boek en mijn blog door met interviewen. Zo heb ik met directeur van het Rijksmuseum Hendrikje Crebolder gesproken over hoe zij haar moederschap invult, Denise Boomkens (AndBloom) inspireert vrouwen wereldwijd door haar persoonlijke verhalen én fotografie te delen met haar 240.000 volgers. De overige vrouwen op mijn lijstje hou ik nog even geheim..

coming of age

Kim schildert en wrapt lekker door in 2022!

coming of age

Simone blijft vrouwen begeleiden bij een familieopstelling

coming of age

Denise inspireert wereldwijd honderdduizenden vrouwen met haar persoonlijke verhalen en fotografie.

 

Wil je de interviews met deze mooierds teruglezen? interviews