Ik droom over een man die ik totaal niet ken maar wel vaak hoor praten. Dit heeft verstrekkende gevolgen.

Ik zit aan een groene keukentafel in een rommelige keuken. Tegenover mij zit Gijs G. ijverig ‘nee’ te schudden met zijn hoofd. We drinken ieder een kopje zwarte koffie. (Lust ik niet). Wat ik ook zeg, hoe ik het gesprek ook aankleed, de man tegenover mij zwijgt in alle talen en schud alleen maar ‘nee’ met zijn hoofd. Zijn blik verandert niet, hij is niet boos of ongeduldig. We zitten aan een keukentafel en alles is NEE. Waarover het gesprek gaat is totaal niet duidelijk. Ik slaap deze nacht niet heel erg lekker.

Dromen over Gijs G.

Als ik stofzuig, de keuken opruim of de woonkamer dweil luister ik vaak naar een podcast. Kan het iedereen aanraden, het poetst lekker weg. Zo luister ik elke vrijdag ‘De kamer van Klok’, waarin Volkskrantjournalisten me bijpraten over binnen- en buitenlandse issues.

Tijdens mijn work-out luister ik weer een andere podcast. ‘Weer een dag’, een dagelijks telefoongesprek tussen Gijs Groenteman en Marcel van Roosmalen. Meestal kletst Marcel Gijs de oren van het hoofd en doet Gijs een beetje moeite zijn lach in te houden. Dit lukt zelden. Als ik de honden uitlaat gaan de oortjes in en wissel ik Heavyweight (de beste podcast ever) af met ‘Met Groenteman in de kast’. Op de fiets doet ‘Teun en Gijs’ het goed en achter het stuur blijk ik lekker te gaan op ‘Lijstjes van Lohues’.

Al deze podcasts worden gemaakt door….. jawel ….Gijs Groenteman. Ik heb die man dus bijna dagelijks in mijn oren. Dit heeft tot gevolg dat ik heel regelmatig over hem droom. Dat hoeft in principe geen probleem te zijn als het leuke dromen zijn. Dit is echter niet het geval.

Dromen over Gijs G.

Ik ben op vakantie in Montenegro en heb een belangrijke taak. Ik ben niet alleen op vakantie maar blijk als Chef Route mee te reizen met het gezin Groenteman. Zij willen het hele land zien en ik moet steeds de route bepalen. Ik loop met grote wegenkaarten in een bloedhete stad. We komen nooit op de juiste bestemming aan, verdwalen continu en toch blijf ik Chef Route. De kinderen jengelen, de vrouw van Gijs (die in reallife trouwens een podcast maakt waar ik ook naar luister. Over tonnair worden) loopt steeds de verkeerde kant op en stamhoofd Gijs zeurt, gehuld in een veel te korte broek met daaronder kniekousen, dat hij naar huis wil.

Ook dit is een onrustige nacht.

Dan blijkt dat ook buiten mijn dromen Gijs G. ongemerkt een grote rol in mijn leven is gaan spelen. Hier maak ik mij wel zorgen over. Zo koop ik voortaan poloshirts van bamboe voor Man omdat Gijs G. deze aanprijst in het sponsormoment van de ene podcast terwijl ik serieus plannen maak om me aan te melden bij een uitzendbureau dat mensen in het onderwijs of de zorg plaatst. Puur omdat Gijs G. hier reclame voor maakt in zijn show. Want ik peins er niet over om in het onderwijs of de zorg te gaan werken.

Het kan nog erger. Sinds een week slaap ik op een Matt-Sleeps toppermatras omdat Gijs G. dit merk in weer een andere podcast vol vuur aan de man brengt. Als hij er lekker op ligt zullen Man en ik dat ook wel doen is de gedachte.

Ik geloof die man gewoon. Ik vertrouw hem volledig. Ik hoop dat hij zijn beloftes waarmaakt want anders is dit de derde matrastopper die ik koop die volslagen kut ligt.

Waar gaat dit heen vraag ik me af? Komt hier ooit een einde aan?

Ik overweeg nu aan een Gijs-luwe weekindeling. Dat ik bijvoorbeeld een podcast van Gijs inwissel voor eentje van  Sander S. Die heeft er ook genoeg. Maar stel je voor dat ik over Sander S. ga dromen? Dat lijkt mij veel te spannend want Sander S. (Schimmelpenninck) is een beetje overdonderend. Hij is verbaal te sterk om fijn over te dromen verwacht ik. Een tweede optie is mij te focussen op de directe collega’s van Gijs G, Tamar en Fanny. Deze twee mediameiden hebben ook weer een eigen podcast die leuk is om naar te luisteren. Zelfs mijn honden vinden hun begintune leuk. Ik heb goede hoop dat ik niet ga dromen over de Mediameiden want ze hebben maar één podcast. Ze worden bovendien gesponsord door een e-scooter-verhuurbedrijf. E-scooters zijn hier nergens te huur. Veilig keus dus.

Anyway. Ik ga jullie op de hoogte houden van mijn dromen. En van die topper natuurlijk.

weer een dag

Mediameiden

Maandag 17 oktober ligt mijn boek ‘Pleister op mijn kont’ in de winkel. Over de avonturen van een pubermoeder in de overgang. Je kunt hier online bestellen. Boek bestellen

Gijs Groenteman