Na al het boekengeweld van de afgelopen weken focus ik me op andere zaken die zeer van belang zijn. Te beginnen met de volgende dringende kwestie.

We hebben cultureel bepaald dat alles wat met ons spijsverteringskanaal te maken heeft vies is: smakken, boeren en … scheten. Hier kan ik me helemaal in vinden want ik behoor niet tot het gezelschap dat in de lach schiet bij het horen en ruiken van bovenstaande zaken. Maar nu vraag ik me al geruime tijd iets af. Het gaat om het volgende.

Een dringende kwestie

Elke avond ben ik omgeven door de walm van de scheten van hond Billy. Overdag merk ik er niets van maar ‘s avond komt hij gezellig bij me liggen en begint het. Om de zoveel minuten puft hij een zacht maar uiterst smerig scheetje.

hondenscheten

Nu komt het gekke.

Net als bij de scheten van mijn vier bloedjes van kinderen vind ik Billy’s ruften heus niet lekker ruiken. Ze stinken. Maar ook weer niet. Op een hele rare manier ruiken ze ook een soort van lekker. Ik loop er niet van weg maar wapper semi-beledigd driftig met mijn handen en roep ‘gadver’. Dit meen ik niet heel erg serieus want als ik zijn fart ruik.. ruik ik snel.. voor ie weg is nog eens!

Eerlijk is eerlijk: de scheetjes van Billy en die van mijn bloedverwanten stinken een soort van lekker.

Lekker vies dus en dit geldt exclusief voor hond Billy en de kinderen. Alle andere scheetjes vind ik heel erg goor. Het laatste is belangrijk om te vermelden omdat ik in de publieke ruimte niet getrakteerd wil worden op windjes van Jan en alleman.

De dringende kwestie is nu: is ooit onderzocht of en waarom je scheten van je huisdier (of kinderen for that matter) veel beter kunt verdragen? Ik heb onderzocht dat je je eigen winden niet als vies bestempelt omdat je hersenen waarschijnlijk de reuk herkennen en omdat je weet dat de fart eraan komt. Maar dat is bij hond en kids niet het geval.

Dus. Hoe zit dat precies? Hier heb ik geen sluitend antwoord op kunnen vinden.

Daarom mijn vraag aan jou:

  • A) ruikt het scheetje van je hond of kind ook smerig doch lekker?
  • B) Wat is jouw huisdieren-scheet-protocol?

Als ik deze brandende kwestie heb opgelost ga ik me weer druk maken over de marketing van ‘Pleister op mijn kont’. Heb je zin gekregen in een dier- en kindvriendelijk weekendje weg? Check dan eens deze link.  

 

hondenscheten

Waarom ruiken zijn ruften lekker? Herken je dit? Laat het me weten!