Een gebruikt condoom in mijn nachtkastje. Het gebeurde alweer jaren geleden. 2014. Na een heerlijke vakantie, met het hele gezin in Italië, kwamen we weer thuis. 

Om de hond, het konijn én ons huis niet alleen te laten tijdens onze trip,  passen vrienden op huis en haard, zo ook deze keer. Ik had twee stellen bereid gevonden op te passen. Ze wisselden elkaar onderling af zodat ze ieder ongeveer anderhalve week in ons huis vertoefden.  

Eén vriendin met man en twee zonen en één stel zonder kinderen. Goede vrienden, we kennen ze al járen.  Thuis aangekomen zag het huis er fris geboend uit, de koellast was gevuld. Iedereen had het naar zijn zin gehad. Vakantieverhalen werden uitgewisseld. Niks aan de hand. De oppassers gingen daarna naar hun eigen huis. Ik zeulde de koffers naar boven en liep een inspectierondje op de bovenverdieping om te kijken of de gasten geen spulletjes waren vergeten. Alles, ook daar, in orde. 

En toen keek ik, ik weet nog steeds niet waarom, even in onze nachtkastjes. Daar kijk ik nooit. Ze zijn gevuld met moederdaggedichtjes en een oude afstandsbediening. Maar goed. 

Ik keek. 

En ik keek nog eens.

Ik zag in manlief zijn nachtkastje iets liggen. Ik bukte en keek nóg eens. 

Er lag een gebruikt condoom. 

Een vies, flubberig, gebruikt condoom.

Gadver.

Ik pakte het met wat wc-papier uit de lade en keek nog eens. Lang geleden dat ik dat gezien had. En nog veel langer geleden dat ik er een gebruikt had. Maar onmiskenbaar.

Een. Gebruikt. Condoom.

Condooms, die gebruiken wij niet. Never niet. Dat moest dus een slordigheidje van een van de huizenoppassers zijn! Vergeten op te ruimen. Kan gebeuren. Beetje vies dat wel. Niks voor hen ook. Wel weer leuk dat ze nog seks hebben. Al is het met een condoom. Had ik niet gedacht maar zo zie je maar weer. Ieder zijn ding. 

Ik appte de heren, het is tenslotte van één van hen, om te achterhalen wie de sloddervos is. Hier kon ik ze ook mee pesten, die kans kun je niet laten liggen!

condoom-pubers

Ze waren zich van geen kwaad bewust. Hoe dit goed gevulde (dat ook nog) condoom in ons nachtkasje terechtkwam bleek één groot raadsel. Ze waren stomverbaasd en een beetje beledigd want onterecht beschuldigd.

Of toch niet?

Was één van de heren in ons bed vreemdgegaan en kwam dit nu aan het licht? Of had een van de vrouwen met de postbode een feestje gevierd? Stiekem in ons bed? Of had de een het met de ander…. Dit verhaal zou nog wel eens een staartje kunnen krijgen! Als heuse Sherlock Holmes detectives liepen manlief en ik de verschillende scenario’s na.

Na grondig onderzoek én een kruisverhoor met de mogelijke daders bleken de heren onschuldig.

We hebben daarna de poetsvrouw nog even verdacht, de babysit, zelfs de tuinman bekeken we met andere ogen. Maar door even logisch na te denken (dat zouden ze nooit doen, heeft nog geen seks, met wie in godsnaam, waarom niet in hun eigen bed)  konden we ook deze verdachten toch echt uitsluiten.

We gingen ‘rubber gate’ niet oplossen. Hoe graag ook onze huizenoppassers duidelijkheid verlangden. En een dader wilden zien.

Het condoom mysterie: zes jaar later

Ik zit met een aantal vriendinnen én mijn twee dochters aan tafel te dineren. Een pré-50 birthday-diner 2020. Een dag later is het grote feest. Het gesprek gaat over raadsels en mysteries en iedereen heeft wel een verhaal of anekdote. Ik vertel bovenstaand nooit opgehelderd verhaal. Iedereen is het met me eens. Dit. Is. Een. Mysterie.

Mijn oudste dochter wordt plots heel erg rood. Er komt ook een beetje zweet op haar bovenlip. Ze lacht mee maar ik zie duidelijk schrik en twijfel op haar gezicht. Dan breekt een lach door en neemt ze het woord.

“Wij wilden, toen we pubers waren, een prank uithalen. We hebben toen een condoom in papa en mama’s bed gelegd!”. 

Ik verslik me in m’n pompoensoepje en kijk haar verbaasd aan. Ze vertelt dapper verder.

Prank

“Dat ding hebben we gevuld met crèmespoeling, of nee, perfecte krul. Dat zag er echter uit vonden we. We hebben ‘m in jullie bed gelegd. Vonden we leuk. Maar een uur later vonden we dat toch een beetje eng. Dadelijk kregen we straf ofzo. Toen hebben we ‘m toch maar in het nachtkastje gestopt. We vonden het wel vreemd dat we daar nooit meer iets over te horen hebben gekregen”, besluit ze haar anekdote. 

“Wát hebben jullie gedaan? Hebben jullie dat gedaan.. wanneer? Hoezo?” Weet ik uit te brengen. “Ik heb twee bevriende stellen de stuipen op het lijf gejaagd, een relatiecrisis veroorzaakt, de babysit en de poetsvrouw verdacht van onechtelijke seks in mijn bed en nu hoor ik, zes jaar later, dat jullie dat gedaan hebben!” Ik kijk de dochter verschrikt aan. De andere gesprekken verstommen.

De dochter heeft tranen in de ogen van het lachen. “we wisten niet  hoeveel perfecte krul erin moest dus toen hebben we dat halve condoom maar vol gepompt”.

Iedereen barst in lachen uit.

Eén dag nadat ‘rubbergate’ ‘pubergate’ werd.

Ik vier mijn 50ste verjaardag. Beide heren huizenoppassers zijn ook op mijn feest. Ik roep ze bij elkaar en wenk mijn dochters. 

De dochters kijken nu een beetje bedremmeld. Verlegen zelfs. Na een por van mij kijken ze de heren aan. Dan vertellen ze het hele verhaal van het condoom, de perfecte krul, het bed en het nachtkastje.

Het is zes jaar geleden maar beide heren luisteren aandachtig, kijken verschrikt, opgelucht, en lachen samen met mij en de dochters om een condoom gevuld met perfecte krul.

Meer lezen over pubers? Klik hier pubers opvoeden

Wil je meer puber leedvermaak? Klik hier. ’t is hier geen hotel