Hiep Hiep… ik was jarig. En voor mijn verjaardag heb ik geheel onverwacht een onvergetelijk cadeau gekregen. Het presentje heeft keurig gewacht tot 17 januari 2022, de dag dat ik 52 jaar werd. Nu ben ik iemand waar cadeautjes goed aan zijn besteed. Sterker nog, ik ga heel erg lekker op geschenken. Je kunt mij niet blijer maken met iets dat uitgepakt moet worden, heerlijk vind ik dat.

Cadeautjes die ik niet kan uitpakken, of nog erger cadeautjes die ooit in de toekomst vorm moeten krijgen, zijn niet zo mijn ding. ‘Proficiat met je verjaardag. We hebben iets leuks bedacht. We geven je een parachutesprong cadeau.’ Vervolgens wordt dit uitje nooit georganiseerd of gewoon vergeten. Het kan ook gebeuren met een uitje (‘we gaan samen naar de film’) een etentje of een dagje uit. Het is onbeleefd de gulle gever op dit euvel (wanneer mag ik nou uit dat vliegtuig springen?’) te wijzen. Dat doe je niet en daarom gaat het ook niet meer gebeuren. Om deze reden ben ik voorstander van een ouderwets cadeautje. Niet te moeilijk doen joh, laat mij lekker iets uitpakken. Je kunt me niet blijer maken.

Het cadeau dat het universum mij schonk op mijn verjaardag was heel bijzonder. Een echte ervaring zeg maar. Ik kreeg mijn eerste, echte opvlieger. Daar zit ook geen papiertje omheen. Dacht ik net lekker ‘smooth’ door de overgang te fietsen, blijk ik toch te vroeg gejuicht te hebben. Om 05.00 werd ik wakker. Ik had het gevoel in brand te staan zo warm had ik het. Alsof een kachel flink werd opgestookt. Mijn hormoonspiegel is nu dus officieel van slag waardoor mijn lichaam in de veronderstelling is dat ik het te warm heb. Mijn lijf, toch al een beetje over de datum, wil me helpen die hitte kwijt te raken. De temperatuur moet omlaag. ‘Zweten Mens!’, denkt mijn lijf! Een hartkloppinkje erbij en als kers op de taart een klamme kussensloop. Hiep Hiep Hoera.. dacht ik toen de hot flash enigszins bekoeld was.

Mijn lijf is duidelijk  van het padje want ik hád het geeneens te warm. Ik lag lekker te knorren in mijn zalige bed. Nu moet je een gegeven paard niet in de bek kijken maar ik vind dit cadeau persoonlijk iets minder geslaagd. Doe me dan maar die parachutesprong die niet doorgaat.

Ik heb, hot flashes of niet, fijn mijn verjaardag gevierd. En mochten jullie een gouden tip hebben tegen een nachtelijke zweetaanval laat het me vooral weten.

Meer informatie over de overgang vind je hier: https://vuurvrouw.nu/opvliegers/