Maanden geleden ontving ik een mysterieus appje. De avond van 21 januari vrijhouden.. er staat iets geweldigs te gebeuren en jij bent erbij. Dat hoef je mij geen twee keer te zeggen. Ik ben gek op verrassingen. De maanden erna kreeg ik nog twee keer een appje over de datum en het feest dat gepland stond. Ik had geen flauw idee van wie de appjes afkomstig waren. Sommige vrienden kregen dezelfde app, andere weer niet. 

Niemand begreep van wie dat feest kon zijn en uiteenlopende theorieën deden de ronde. Het anonieme nummer bleef anoniem.. het mysterie werd alleen maar groter. Gisteravond volgde de ontknoping.

Een prinsentrio met tieten!

Gisteravond is in Venlo voor het eerst een vrouwelijk ‘Vastelaoves Dreespan’ uitgeroepen. Prins Vera, adjudant Emmy en adjudant Nina kregen deze eer van carnavalsvereniging De Gaaskaetel. De stad gonsde al maanden van de geruchten over een mogelijk vrouwelijke Prins Carnaval. Dáár gingen de geheimzinnige appjes dus over! Jocus Venlo, de oudste carnavalsvereniging van Nederland blijft nog steeds bij het standpunt dat alleen mannen prins mogen worden. Iets met tradities die je moet blijven eren. 

De Gaaskaetel ziet dat gelukkig heel anders. En zitten nu vrouwen in de Raad van Elf en er is vanaf dit jaar een Prinsentrio met tieten. Het werd tijd!

In een prachtige zwarte smoking kwamen de dames gisteren het podium op waarna ze de mantel, scepter én muts kregen. Een pláátje.. ik hoefde geen seconde te wennen aan dit nieuwe beeld. Sterker nog, ik vond het een bijzonder aantrekkelijk geheel, dit prinsentrio. 

Ik stel ze even aan jullie voor, te beginnen met Prins Vera: EU-parlementariër PVDA, strijder voor gendergelijkheid en vrouwenrechten en een vrouw die op elk podium bijzonder goed uit haar woorden komt. Kunnen veel prinsen nog wat van leren.

Adjudant Emmy toetst in het dagelijks leven of gemaakte protocollen binnen de zorg daadwerkelijk iets opleveren voor de cliënten die zorg nodig hebben. Zij is mijn lieve vriendin en hardcore gezelligheidsdier.

Adjudant Nina is nét moeder geworden en houdt zich met passie bezig met gelijke rechten voor vrouw en man. Met haar evenementenbureau organiseert ze hele leuke bedrijfsuitjes. 

Het was een geweldig feest! Ik ben supertrots op deze vrouwen en op De Gaaskaetel dat zij, als eerste, deze stap gezet hebben. Een trio met tieten… wie wil dat nou niet?