Empty nest: een schoner en saaier huis

Mijn dochters zijn het huis uit. De ene twee jaar geleden. De andere afgelopen zomer. Ik ervaar nog niet wat een empty nest met je kan doen met twee thuiswonende zonen, maar ik weet wél wat een ‘half-leeg -nest- syndroom’ zoal inhoudt. Het heeft zo zijn voordelen… blijkt:

  • Geen yoghurtbakjes
  • theezakjes
  • glazen
  • snoeppapier
  • afgekloven appels in hun bed vinden.

Nog meer voordelen van een empty nest

Geen zeiknatte handdoeken (op de bodem van) de wasmand of smelly tampons in de papierbak van hun slaapkamer (die ze never leegmaken). Geen 36 jassen op een stoel, 24 handtassen op de bank en 967 vuile slipjes overal en nergens. Niet meer wenkbrauwverf in wastafel en op badhanddoeken. Geen postbezorgers met pakjes van Asos, H&M, Zara dagelijks aan de deur.

Mijn kledingkast wordt niet meer leeggeroofd

Geen warzone keuken vanwege bakkunsten en heersende cupcake-verslaving. Geen hysterische catfights, klaterende lach, felle discussies of mokkende doodzwijgblikken aan tafel vanwege een ruzie over wie als eerste iemand volgde/ontvolgde op Instagram/Snapchat. Ook geen ruzie in da house over wie, wanneer welke kledingstukken van wie heeft ‘geleend’. (waar ze vervolgens achter komen omdat ze, gekleed in gejatte topje, in volle glorie op snapchat te zien zijn)

Maar ook

Geen updates over rare jongens, stinkende docenten, leuke dates of laatste roddels. Geen regelmatige aanvoer van hordes vriendinnetjes met hilarische verhalen. Of geen dagelijkse gesprekken over de laatste mode, stomme influencers, knappe dan wel achterlijke Temptation Island-verleiders, of achterlijke mensen in het algemeen (en die schijnen in grote getalen te bestaan) Geen onbegrijpelijke taal – of weten jullie wat ‘Mollie’ of een ‘cockblocker’ is? – nou dan.

Empty nest, Kortom:

Het huis is mucho meer opgeruimd en schoon en mucho meer saai met een empty nest. De dames brengen een dosis gezelligheid, drama en humor in huis die hun broers en pa niet kunnen evenaren (sorry guys, jullie hebben andere waardevolle kwaliteiten. Jullie kunnen heel goed op verschillende toonhoogten boeren laten) Dochters brengen een ongekende dosis energie met hun gekletst en getut. Ik vraag me af hoe het is om alléén zonen te hebben? Dat is toch helemaal niet leuk? Als enige vrouw in huis bivakkeren, omgeven met al dat testosteron, lijkt mij een hele opgave.

Zonen-moeders laat van je horen en vertel mij hoe dat je dat ervaart!

En mijn dochters? Die mis ik. Heul erg.

Mail: carine@comingofage.nl. Meer interessante blogs lezen? Lees hier blogs over pubers!

empty nest