Zonder twijfel is het een geschenk om met je lief en kinderen onder een dak te wonen. Laat daar geen misverstand over bestaan. Toch blijft het soms knap lastig om met mijn eigen tribe in liefdevolle harmonie een huishouden te runnen.

Met mijn eigen huisgenoten samenleven is bij tijd en wijle domweg ergerlijk. En het zijn juist de hele kleine dingen die mij tot grote waanzin kunnen drijven. Zo roept de locatie van onze elektronische vliegenmepper heftige emoties bij me op .

Heb jij ook ergernisjes? Zaken waar je je maar niet overheen kunt zetten, waar je keer op keer een punt van maakt? Zonder succes? Schroom dan niet en deel ze met mij! Om in de juiste stemming te komen geef ik je mijnHuisgenoten ergernisjes‘ top 10. (In willekeurige volgorde.)

coming of age

Het zijn geen grote maar juist hele kleine ergernissen

 

Ergernisjes top tien

  • Mijn huisgenoten knabbelen bij voorkeur met hun Iphone-oortjes in hun oren hun lunch op. Dit merk ik altijd te laat op waardoor ik een geweldig interessant verhaal sta op te lepelen dat volledig aan hen voorbijgaat. Ik voel me dan heel stom met mijn interessante verhaal en wil hun oortjes zo snel mogelijk ritueel verbranden.
  • Het is in mijn huis gangbaar om chipszakken, zakken borrelnootjes of een pak dropjes leeg te kanen en vervolgens de lege verpakking gewoon terug in de kast te leggen. Why?
  • De deurtjes van de wasmachine en droger zijn dicht. Terwijl er geen was in de machine zit. Mijn huisgenoten weten dat een lege trommel gaat stinken met de deurtjes dicht. Dit weten ze omdat ik dit al twintig jaar als een kleuterjuf aan ze verkondig. Inclusief belerend kleuterjuffen toontje.
  • Als de hond heeft gekotst wordt dit aan mij medegedeeld. Meestal met een vies gezicht. Waarom? Jij hebt het ontdekt, ruim het zelf op. Dit ijzersterk argument zorgt er helaas voor dat de betreffende huisgenoot net doet alsof of de groene drab niet onder aan de trap ligt. De huisgenoot stapt er namelijk net zo makkelijk overheen. Over de trap gesproken. Ik kan duizend keer een stapeltje was op de trap klaarleggen. Dat stapeltje ligt daar om mee naar boven genomen te worden. Niemand doet dit ever ooit. Ook dit blijft een mysterie en ergernisje.
  • Een van mijn huisgenoten poets zijn tanden (dat is goed nieuws), spuugt de klodders tandpasta in de wastafel (normaal gedrag) spoelt zijn mond maar vergeet de wasbak zelf te ontdoen van tandpasta-klodders. Harde klodders tandpasta lijken van beton met secondelijm. Die plakkaten zijn onmogelijk weg te wrijven. Soms moet ik ze zelfs met mijn nagel (!) wegkrabben.
  • Bovenstaande klodder-handeling gaat ook op voor plakkaten van een andere orde. De wc-pot. Deze klodders krab ik niet met mijn nagels weg. Ik ben gekke Henkie niet.
  • Ice Tea, pak melk, frisdrank leeg terugzetten in de koelkast. Of met een heel klein bodempje. Fascinerend blijft dit. Dit gebeurt trouwens ook met flessen bodywash, shampoo of conditioner. Kan iemand me uitleggen wat de logica is van het terugplaatsen van lege verpakkingen?
  • Vuile was zelden in de wasmand gooien maar op de grond. Ergens en het maakt niet uit waar.
  • De elektrische vliegenmepper. Een van de smerigste uitvindingen ooit. Effectief maar smerig. Dit onsmakelijke moordwapen wordt bij voorkeur op de eettafel gelegd. Mocht dit niet lukken vanwege alle andere troep die hier een plek krijgt dan is de aanrecht ook favoriet. Vind ik dat met dooie vliegenhersenen doordrenkte tennisracket weer tussen de fruitmand en de broodplank. Vliegenmeppers, van oplaadbare elektrische tot gewone, moeten zo ver mogelijk uit het zicht. Zelf vind ik de schoenenkast een goed alternatief. Maar daar vergeten we ‘m en dan gaan die nare bromvliegen nooit dood.
  • Als ik een kopje koffie wil zetten is het waterreservoir altijd leeg. Dat moet bijgevuld worden. Door mij. Hoe kan dit aangezien ik maar twee koppen koffie per dag drink?

Ergernisjes top tien

Tot zover mijn top 10. Wellicht een eenzijdig belichtte top 10 want ik heb mijn huisgenoten niet naar hun ergernissen gevraagd. Stel je voor dat ik zelf op nummer 1 sta, dat moeten we niet hebben natuurlijk. Laat hieronder jouw ergernissen horen dan maak ik in Deel II een top vijf van de meest genoemde ergernissen.

Samenleven leert je veel over de menselijke soort. Zo ontdekte ik dat puberzonen vreemde wezens zijn. Lees hier meer over dit onderwerp puberzonen zijn vreemde wezens

Wil jij nu óók een elektronische vliegenmepper? Ik kan het me niet voorstellen maar stel dat.. Hier vind je er een: oplaadbaar zelfs