Als je een dagje ouder wordt betekent dat beslist niet dat een uitje een ritje op je E-bike naar een eetcafé betreft. Soms moet je gewoon even weg uit de dagelijkse sleur. Omdat wij vijftigers nu eenmaal snel moe worden is nachtbraken geen goed idee. Kies daarom voor een dagfeest en je hebt de tijd van je leven.

Bruiden met een snor, monniken, paters, nonnen, een netpanty met badpak en veel glitter & glam. Vijftigers rocken het op Valtifest waar we onder een brandende zon dansen met o.a. DJ Dimitri en Joost van Bellen.

Op een stoffig dagstrand in Amsterdam is een waar feestterrein verschenen met kleurige tenten en verschillende podia.

In de karaoke tent heb ik met twee vriendinnen uit volle borst ‘Dancing Queen’ gezongen en in de Barbie-tent gedanst op Afrikaanse muziek.

Festival, vijftigers en feest

Het thema ‘Holy Shit’ werd soms heel letterlijk genomen. Dan zag ik een vrouw in catsuit met een incontinentieluier voorbij hobbelen. Of vriendinnen die een witte onderbroek droegen met poepvlekken erop geschilderd. Een man had een zonnebril op waarop hij een grote drol had geplakt. Opvallend veel bezoekers hadden een wc-borstel meegenomen. Misschien vanwege mijn Limburgse roots en liefde voor ‘vastelaovend-pekskes’ maar om met een poepbroek naar een feest te gaan? Dat zou ik never doen.

De hitte combineerde minder lekker met mijn pruik en polyester corset, met de armen omhoog buiten een briesje vangen … zalig.!

Af en toe jezelf omtoveren in een heel ander personage, dansen in de zon, biertje in de hand en verder nergens aan denken: ik kan het iedereen aanraden.

Feest

https://valtifest.nl/

Ben jij vijftigplus en wil je meer beleven én weten over je 50+ hersenpan? Lees dan:

aging brein