‘Mannendingen: 10 Onsexy Dingen Die Mannen Doen’.

Mannen zijn aardige wezens. Ze hebben alleen de eigenaardigheid mannendingen te doen die bijzonder onsexy zijn. Dat hebben ze totaal niet in de smiezen. Daarom blijven ze er mee doorgaan. Herken je de volgende 10 Onsexy mannendingen ook?

10 onsexy mannendingen

Onsexy mannendingen EEN: Zaakje.

Bij kleine jongens is dit nog wel eens schattig (onder de 7 jaar). Het nadeel is dat kleine jongens er nooit meer mee ophouden en ook als ze groot en volwassen (!) zijn stug dit blijven volhouden. Mannen die denken dat het niet opvalt als ze in gezelschap hun ‘zaakje’, ‘klokkenspel’, hun ballen aan de goede kant leggen.. of nog erger, eraan krabben. WE ZIEN HET. HEUS. ALTIJD. Waarom doen ze dit? Raken de edele delen in de war als ze te lang aan één kant liggen? Krijgen ze eelt als ze niet wisselen van plek?

Onsexy TWEEDe jas.

Ze werken hard, tuurlijk. Op de vrachtwagen, in de bouw of in de kantoortuin. Over deze kantoorklerken heb ik het in dit geval. Deze soort doet iets wat een totale afknapper is. Het is zichtbaar tijdens hun pauze. Groepjes kantoortuinen maken van deze lunchbreak gebruik om de beentjes te strekken. Je ziet plukjes mannen, met een bammetje of appeltje in de hand, over fietspad of trottoir kuieren. Nu komt het. Ze dragen een te korte jas over hun colbert, het colbert wappert onder die jas vandaan.

Een vriendinnetje van mijn dochter kwam ooit pissed-off mijn keuken binnen.

“Die rare mannen halen mij uit mijn fietstempo. Vreselijk zijn ze!, mopperde ze. Ik vroeg welke mannen dit gore lef hadden.

“Die mannen die een speurtocht  doen natuurlijk!”, ze rolde nu met haar ogen, “ze speuren altijd in groepjes”  vervolgde ze triomfantelijk.

Bij een zwerm kantoorklerken beeld ik me voortaan in dat ze een speurtocht doen. Dat maakt die te korte windjack over het colbertje iets minder erg.

Onsexy DRIE: Telefoon

Gelijk afvinken zou ik denken maar goed. Het betreft: Mannen die constant met hun telefoon aan het pielen zijn. Deze mannen kunnen net zo goed een bord om hun nek hangen met ‘ik ben belangrijk, jij niet’.

Onsexy VIER: Haren Verven

Is vrij simpel. Gewoon nooit aan beginnen want het is Niet Sexy. En nee, ook bij Twan Huys is dit niet sexy.

Onsexy VIJF: Babbelen

Mannen die voornamelijk over zichzelf babbelen: hun hobby, auto, sport.  Ze stellen geen vragen omdat ze denken dat ze zelf iets heel boeiends te melden hebben. Dit is zelden het geval.

Onsexy ZES: Samen

Mannen die een gezamenlijk mailadres voeren. Vrouwen die dit hebben vind ik ook heel lastig te begrijpen. charlotteenhansvanachteren@kpn.gmail.outlook.be. Get a Life. Eentje van jezelf als het even kan.

mannendingen

Onsexy ZEVEN: Facings & Wenkbrauw

Mannen met foute facings en/of geëpileerde wenkbrauwen. Waarom veronderstel je dat ik denk dat je mooie witte tanden hebt? Het is fake. Je gebit moet netjes zijn, schoon zijn maar alles dat riekt naar witblauwe vierkante bijtertjes is niet sexy. Een Onebrow moet getemd maar ga niet te ver want de enige man die daar mee weg kon komen, was George Michael. En die kwam overal mee weg.

Onsexy ACHT: Strak met tieten

Mannen die wél een buikje hebben  (geen big issue, komt in de beste families voor) én tietjes (kan gebeuren al is het niet tof) maar NET DOEN ALSOF DIT NIET ZO IS. Deze mannen dragen trots een strakke coltrui, strak T-shirt of slim-fit overhemd. Niet sexy.

Onsexy NEGEN: Kleine hond.

Mannen die met een héél klein hondje aan de lijn lopen. Chiwauwels en dergelijke. Wandelen met een kleine baby, vooral in draagzak, kan aantrekkelijk zijn maar zeul je ook een luiertas mee dan is dat weer een minpunt.

Onsexy TIEN: Festivalbandje.

Mannen die een festivalbandje om de pols dragen. Ja, je bent ooit naar Pink Pop geweest. Dat maakt geen rocker van je en dat polsbandje al helemaal niet.

Nog even dit over mannendingen

Nu blijven nog enkele kleine zaken over, ik wil deze niet te groot maken maar nu ik toch bezig ben, kan ik ze snel even terloops noemen: veertig plus mannen met grote letters en überhaupt teksten op hun shirt/sweater. Mannen met een hoody, of nog erger, op vrolijk gekleurde gympen. Je bent geen kind, je bent een man. Mannen die met gepaste trots in hun wieleroutfit rondbanjeren. Please! Mannen met witte spuughoekjes in hun mond, of nog erger, witte draden. JEK! Mannen met  een ‘overkammer’ (google maar of denk aan Donald Trump). Mannen die bazelen over hun carrière (zelden boeiend of je moet een jaloersmakende baan hebben, heb je niet, trust me)

Zo, dat lucht op.

Lees hier hoe ik in gesprek met Man de aandacht verschoof van zijn naar mijn interessegebied.