Mijn boek

Pleister op mijn kont

Inhoud Pleister op mijn kont

Geen flirtmateriaal meer zijn, leven met pubers in huis en de opmerkelijke verschillen tussen vrouwen uit de Randstad en die uit de provincie: zomaar enkele onderwerpen die aan bod komen.
  
In zes hoofdstukken schrijf ik over mijn leven als vrouw die tot mijn verbazing met ‘u’ aangesproken wordt, per ongeluk op een swingersavond belandt en te maken krijgt met een puber die ’s nachts in mijn kledingkast dreigt te plassen. Op sociale media en TV lijken 50+ vrouwen uit beeld te verdwijnen. In mijn boek interview ik daarom ook een aantal inspirerende vrouwen, onder wie Hendrikje Crebolder (directeur Rijksmuseum) en Anouk Smulders over ouder worden en opvoeden.

Ik ben behalve auteur en blogger ook moeder van vier kinderen. In een huis vol puberhormonen probeer ik mijn eigen overgangs-issues het hoofd te bieden. Opvliegers en een vergeetachtig hoofd zijn echt niet fijn, maar gelukkig brengt een hormoonpleister verlichting. Vandaar de titel en deze cover. En de onvermijdelijke hamvraag: die billen? Eh, ja, dat zijn echt de mijne. Hoe die shoot is verlopen, is ook weer een mooi verhaal trouwens …’