Leef ik als provinciale pubermoeder in de overgang een heel ander leven dan eentje uit de Randstad? Absoluut. Al zullen onze opvliegers, een vergeetachtig hoofd of hysterische buien op elkaar lijken. Als je ver van de bruisende Randstad woont lijkt het vaak alsof je er niet bij hoort. Zoals je vroeger niet bij het populaire vriendinnenclubje hoorde.

carine vaessen

pubermoeder in de overgang

Ik herken mij zelden in alle vrouwen die ik zie en hoor in de landelijke media. De trendy, havercappuccino drinkende bakfietsmoeder is waar ik woon in geen velden of wegen te bekennen. Hier zie ik wel vrouwen die geheel vrijwillig op Wolky’s rondbanjeren of een jurk met legging eronder dragen. De vrouwen hier zijn minder uitgesproken, minder brutaal misschien. Wel gastvrijer. We kunnen van elkaar leren dat is zeker.

Als vijftigplusser met vier pubers beland ik te pas en te onpas in allerlei avonturen. Ik dénk in een hippe Antwerpse discotheek te belanden maar het blijkt een parenclub te zijn, ik dénk mijn wenkbrauwen een boost te geven maar zie eruit als Brezjnev. Dan weer heerst er schurft in huis (gratis overgewaaid Dochters studentenleven) en een paar dagen later zie ik plots Zoon met een krat bier vastgebonden aan zijn pols door de tuin banjeren. Ik organiseer een romantisch weekendje weg met Man maar krijg eer ik er erg in heb een hoorcollege over kwantumfysica en zwarte gaten.

Daarbij raast bovendien een hormonenstorm met windkracht 10 door mijn lijf. Dan voel ik me Remy alleen op de wereld, ruik ik niet fris, hou ik mijn plas niet op en krijg ik nachtelijke opvliegers. Gelukkig brengt een (hormoon)pleister op mijn kont orde in deze chaos.

carine vaessen

Zes vrouwen/Vijf vrouwen en één man vertellen mij over de keuzes die zij maken in hun leven. Hun verhalen hebben mij veel geleerd en mij geïnspireerd.

Over de mindfuck van mij 23 voelen maar eruitzien als vijftigplus, met U aangesproken worden en geen flirtmateriaal meer zijn gaat dit boek. Over mijn onzekerheden, puberkinderen en over vriendschap. ‘Doe elke dag iets waar je bang voor bent’, zei Eleanor Roosevelt. Dit boek zie ik als een goede start. Bestel mijn boek hier online