Er komen wederom vele herkenbare onderwerpen voorbij bij Saar 50+ maar nog lang niet dood. De vijftigplus pubermoeder die mantelzorgend en hard werkend door het leven gaat kan haar hart ophalen. Sneakersokken die nooit blijven zitten, een relatie zonder pit, carrière-issues of het gevaar van een saaie tut worden. De drie makers van de nieuwe Saar podcast (een veertigplusser, vijftigplusser en een zestigplusser) storten zich vol overgave op hun podcast. Dat laatste kun je vrij letterlijk nemen want ze gieren het uit. Te pas en te onpas brullen ze langdurig om elkaars grappen en anekdotes. Daar moet je wel even doorheen bijten want zulke dijenkletsers zijn het ook weer niet.

Saar 50+ maar nog lang niet dood club

Hoe doen andere vrouwen dat? Omgaan met ouder worden, de dagelijkse sleur of de overgang? Dat kun je wekelijks horen in een nieuwe podcast van Saar die ik alvast voor je beluisterd heb. Saar is een tijdschrift speciaal voor vijftigplus vrouwen. In het tijdschrift staan onderwerpen zoals ‘Mijn man is lief, maar is dit nou alles?’ Bij Saar gaat het vaak over dik zijn en dun willen zijn. Ook houden ze erg van quotes. Zoals bijvoorbeeld.

coming of age

Of

coming of age

 

Zulke quotes zijn erg moeilijk te verteren. Voor mij dan. Ik krijg er op slag opvliegers van. Deze vorm van humor is hoe zal ik het eens netjes verwoorden. Kut. Semi grappig doen maar het eigenlijk heel erg vinden dat je een dikke reet hebt. Irritante grappen. Maar goed. De makers van Saar maken een wekelijkse podcast  ‘50+ maar nog lang niet dood’. Nieuwsgierig, ik ben tenslotte De Doelgroep, ga ik luisteren. Zal ik me thuis voelen bij Saar?

coming of age

Bij Saar gaat het vaak over dik zijn en dun willen zijn.

Elke week komen een paar vaste rubrieken voorbij en in principe nemen de dames geen blad voor de mond. De drie zijn denk ik al eeuwen collega’s en vriendinnen en snijden zonder gêne kenmerkende 50+ onderwerpen aan. Leuk! Zo is Queen Maxima wellicht een ontaarde moeder want zij wil altijd zelf de mooiste van het gezin zijn. Waarom anders kleedt onze koningin haar dochters zo stijf en ouwelijk? (Daar hebben ze een goed punt).

Saar 50+ de podcast

Of ze bespreken het feit dat BH’ s nooit lekker zitten en daarom gelijk uit moeten als je thuis bent. Klopt ook. Hoe voelt het om geen beauty meer te zijn, geen flirtmateriaal? Omdat je richting de vijftig gaat? (Dat voelt shit, maar dat is algemeen bekend). Vele zijpaden worden ingeslagen. Zoals Cheese Onion chips- versus salade-eters en heb je eigenlijk wel een baan als je lifecoach bent? De dames zijn streng in het hebben van werk en carrière. Dat moet op onze leeftijd wel een beetje van de grond zijn gekomen.

Saar. ‘50+ maar nog lang niet dood’. Deze titel is een beetje wrang want tijdens aflevering 1 horen we dat Saarvrouw Els ernstig ziek is. In aflevering 4 blijkt zij uitgezaaide kanker te hebben met een sombere prognose. In de rubriek ‘kankerminuutje’ worden de luisteraars wekelijks op de hoogte gehouden van de nachtmerrie waarin Els is beland. Ook deze horror wordt met de nodige lachsalvo’s behandelt door de dames.

coming of age

Die headphones, die vrouw.. die fietst mooi niet door het rood

 

Elke week leggen de drie presentatoren Femke, Barbara en Els een vrouwelijke BN’er langs de Saar-graadmeter om te bepalen of de dame in kwestie Saar-waardig is. Saar-waardig ben je als je onderstaande punten kunt afvinken.

  • Je moet werken
  • Financieel onafhankelijk zijn
  • Lekker aan het daten zijn
  • Een leuk huwelijk hebben. Je huwelijk mag ook helemaal ingekakt zijn. Vinden ze ook prima. (Eentje hád een ingekakt huwelijk maar dat is nu weer springlevend. Ze heeft nu een hondje en ze gaat weer erg lekker samen met haar man. Daar wil ik dan wel weer meer van weten. Hoe precies heeft ze dat aangepakt?)
  • Sporten en mantelzorgen. Wandelen is ook goed.
  • Botox- of fillers gebruiken en daar lekker stoer over doen. Of het niet gebruiken maar dan niet oordelen over de vrouwen die dat wel doen.
  • De belangrijkste graadmeter voor een hoog Saar gehalte is… fiets je wel eens door het rood!

Jawel. Fiets je wel eens door het rood.

Dit punt is even slikken voor mij vanwege een te hoog gehalte ‘ik ben een lekker gekke meid.’ Een-lekker-gekke-meid-vrouw. Iedereen kent er wel een. De ‘Ik behoor niet tot club Netflixende saaie doos met vetrollen inclusief puisterige pubers en een man met een ruitjesblouse. Welnee! Ik ben een daredevil die lekker stout is. Ik fiets door rood!’

Die club. Zo’n vrouw. Net als die quotes is dit ook een moeilijke Saarhobbel die ik toch nemen wil.

Want ik moet aan de bak als ik een beetje wil scoren op die graadmeter. Bij Saar hebben ze zoveel plezier met elkaar, ze zijn zo open en eerlijk en grappig en kwetsbaar dat ik dat nu ook wil. Ik woon al niet aan een gracht in de bruisende hoofdstad, heb geen flitsende carrière en op die andere categorieën scoor ik bepaald geen 100%. Ik date niet, doe niet stoer over Botox en de bezoekjes aan mijn 88-jarige moeder schaar ik niet onder mantelzorgen. Ik overweg nu heel vaak door rood te gaan fietsen. Dat wordt nog best lastig want in mijn dorp is maar één stoplicht te vinden.

Benieuwd naar de podcast? Luister ‘m via deze link:

Saar 50+ maar nog lang niet dood

Een andere erg leuke podcast over de mediawereld:

De mediameiden

Meer lezen over over vijftigplus zijn, lees dan over mijn soulsearch ambities:

gipspoot en soulsearchen