Vroeger, toen je nog naïef en vol vertrouwen was  zwijmelde bij posters en plaatjes in je schoolagenda, vroeger toen kon je waanzinnig stapelverliefd zijn op een ‘bekendheid’. Een allesoverheersende crush, zo erg dat je je soms helemaal verloren voelde omdat die liefde maar niet beantwoord werd. Je zat goed en wel in de puberteit, kreeg borsten en pubes, kreeg interesse in jongens en ontdekte dat de douchekop ook voor heel andere doeleinden gebruikt kon worden. Kortom: een lijf propvol hormonen, compleet met pukkels, zweetoksels en so much love to give..!

Stapelverliefd op deze 80’s hunks

coming of age

Jan Keijzer

 

coming of age

Hans van der Togt

Mijn eerste crushes waren hevig. En het betrof niet de minste!  Op Hans van der Togt en Jan Keijzer was ik verliefd. Deze Avro-omroeper en BZN-zanger werden al gauw ingeruild voor mijn enige Ware Liefde: Krijg toch allemaal de klere… Danny de Munck. Hem schreef ik, via zijn fanclub, liefdesbrieven in de hoop dat hij in mij ook zijn toekomstige vrouw zou zien. Mijn brandende liefde werd niet beantwoord waarna ik mijn pijlen richtten op Ernst Janz van Doe Maar. Ernst zat ook niet te wachten op een 13-jarige Tante Sidonia (was mijn nickname vanwege heel lang en heel plat) uit Limburg. Dan maar over de grens dacht ik waarschijnlijk. En zo passeerden Rob Lowe, Dirk Benedict (The A team!) en Tom Cruise de revue. Ik knipte plaatjes uit de Popfoto om mijn Snoopy-agenda mee te versieren. Mijn meisjeskamer was behangen met deze pretty boys.

coming of age

Danny de Munck

 

coming of age

Rob Lowe

 

coming of age

Dirk Benedict

 

coming of age

Tom Cruise

 

Wat vonden jullie?

Welke knapperds waren, in de eighties, nog meer hoofdpersoon in verhitte meisjesdromen? Op wie waren we stapelverliefd en aan welke kerels hadden we ons jonge meisjeshart verpand? Die vraag stelde ik vorige week via Facebook aan de ‘aging women’. Het blijkt geen moeilijke vraag. De volgende cuties passeren de revue, ken jij ze ook? Hieronder de lijst met hottest boys in town.

Amour

Groeien knappe jongens automatisch uit tot knappe mannen? Veel wel, dat bewijzen Christopher Atkins, Don Jonhson, Magnum en Richard Gere. En de Franse zanger Julien Clerc bewijst dit in ieder geval. Lezers Pé was ‘en route avec monsieur Clerc.

.

coming of age

Julien Clerc

 

coming of age

older and wiser

 

Een Griekse eiland-god gehuld in lange gewaden met een baard maar menige Taliban strijder jaloers op zou zijn:  Demis Roussos. Deze zanger liet het hart van Helen en Marlou sneller kloppen al had Marlou ook hevige gevoelens voor ‘Oh Julie’ zanger Shakin Stevens.

coming of age

Demis Roussos

 

coming of age

Shakin Stevens

Mannen met baarden

Mannen met baarden waren populair bij meisjes van de jaren ’80: Lonneke zag het helemaal zitten met George Baker. Met zo’n decolleté kan ik me daar alles bij voorstellen.

coming of age

 

Het zijn niet allemaal zangers die ons hartje sneller deden kloppen. Ajax speler Martijn Reuser fungeerde als behang in de slaapkamer van Veronique. Ook hier kunnen we stellen dat een knappe jongen heel goed kan evalueren in een knappe man. Reuser werkt nog steeds in de voetballerij, zowel als assistent-bondscoach van Nederland onder 16 als bondscoach van Nederland onder 18.

coming of age

Martijn Reuser

 

coming of age

Martijn Reuser

 

Gerald Joling wordt ook genoemd, Simone vond hem het einde. Dat hij haar liefde nooit zou beantwoorden omdat hij op mannen valt kwam niet in haar op. Dat vind ik totaal te begrijpen. Ik wist zelf ook niet dat George Michael gay was en ben er jaren verkikkerd op geweest. En welke vrouw wil nou niet een gay best friend? Nou dan!

coming of age

 

 

‘The Reflex’ van Joyce werd getriggerd door Duran Duran bandlid John Taylor. Anderen zijn meer gecharmeerd van de leadzanger Simon le Bon. Toegegeven, met John is niks mis. En kunnen die kapsel een keer terug? Liefst mét bandana.

coming of age

John Taylor

 

coming of age

Simon le Bon

 

John Bon Jovi heet in het echt Bongiovi. Vandaar deze fantastische artiestenaam. De langharige leadzanger met ontploft haar deed het hart smelten van Jozanne waar Monique juist een warm gevoel kreeg van John Travolta. Goede smaak, kan niet anders zeggen.

coming of age

John Travolta

 

John bon Jovi

 

Als je googelt op Les Gray zie je als eerste Les Gray begraafplaats. De zanger van Dynamite en Lonely this Christmas is, na zijn hoogtijdagen in de glamrock, altijd zijn grootste hits blijven zingen. Hij overleed in 2004 aan keelkanker. Alexandra was in elk geval helemaal weg van hem toen hij zong bij Mud.

coming of age

Les Gray

 

Geboren op Hawaï en een hunk in de eighties. Wie zong niet vanuit zijn tenen mee met ‘Nothing’s gonna change my love for you’. Glenn Madeiros. Glenn heeft zijn carrière een draai gegeven en is nu familieman en schooldirecteur in Honolulu.

coming of age

coming of age

schooldirecteur

 

Ik schat in dat de jongen in het groene shirt het onderwerp van hevige verliefdheid was voor Monique, zij ging voor ‘eentje van Q en Q’, maar het zou ook heel goed de blonde nerd met bril kunnen zijn. Niks mis met nerdy guys. Ik ben zelf ook op een blonde nerd gevallen, sterker nog, ik ben er mee getrouwd.

coming of age

QenQ

 

Ik vind dat wij al in onze vroege puberjaren een uitstekende smaak hadden. Hekkensluiter is deze beeldschone vent. Wie kan nou niet verliefd zijn geweest op Elvis Presley? Hanneke kiest Elvis en ik kan dit alleen maar waarderen.

coming of age

Elvis

 

Op mijn Instagram account kun je in mijn story (en onder hoogtepunten Hunks) zien hoe veel van deze beauty’s er vandaag de dag uitzien. Follow me!

Heerlijk, deze route back to memory lane, dankjewel lieve dames voor het reageren! Vind je Coming of Age leuk, deel dan mijn blog onder je vriendinnen, zussen, collega’s, tantes of sportmaatje. Volg me op Instagram en Facebook en mis geen upate.

Mijn volgende blog gaat over Sisterhood: er wordt wel eens gezegd dat een clubje vrouwen net een krabbenmand is.  Het krabbenmand effect betekent dat vrouwen elkaar onderling onderuithalen. Een krab kan in z’n eentje namelijk prima uit een mand klimmen, maar als er meerdere in zitten, wordt-ie naar beneden getrokken door z’n soortgenoten. Sisterhood is het tegenovergestelde: vrouwen die elkaar steunen en elkaar willen helpen. We kunnen niet zonder Sisterhood!

Meer lezen over mijn nerdy man? klik op deze link: nerdy man