Relaties.. sommige zijn voor het leven. Die met je ouders, broer of zus, je kinderen.
Maar daar heb ik het nu niet over.
Het gaat nu over de relatie met je lief.
Die is een tikkeltje ‘uitdagender’. Om het eens positief uit te drukken

Oftewel: hartstikke lastig soms. Hij (of zij, kan ook en heb je misschien minder ‘Mars vs Venus’ issues) luistert zelden naar wat je te vertellen hebt, geeft je een usb-stick, staafmixer of Rolfi ondergoed van Kruidvat cadeau en neust liever in Autoweek of Quote dan dat hij een goed gesprek met je begint.
Dussss… Hoe hou je het leuk?

4 relatie adviezen


Ik zie mezelf als een redelijk geslaagde ervaringsdeskundige. Vandaar dat ik mijn opgedane kennis graag met je deel. For the record. Ik ben bijna 30 jaar bij mijn lief en heb vier kinderen met hem op de wereld gezet. De keren dat ik Echt weg wilde, zijn op één hand te tellen. Nu heb ik wel geluk dat hij geen narcist, luiwammes, zuipschuit of domoor is. Maar toch.
Het geheim zit ‘m in de volgende

4 adviezen waar je wat aan hebt

  1. Blijven lachen. Het ontbreken van humor is een heuse ‘dealbreaker’. Een inside joke of vette grap doet wonderen. Hem uitlachen kan trouwens ook. Maar dat is een minder relatiebestendig optie..
  2.  Ga er met z’n tweeën op uit
    Het gebeurt ongemerkt en vaak. Zodra de kinderen er zijn, worden alle uitjes gezinsuitjes.
    Fout!
    Het is helemaal niet leuk om met kinderen op citytrip te gaan of zelfs maar te gaan uiteten. Kinderen zijn egotrippers, zeuren en zijn zelden tevreden. Die laat je thuis bij de oppas of oma en opa en dan ga je samen met manlief op stap. Je zult zien dat je heel andere gesprekken hebt en voor het volgende punt is het ook niet verkeerd.
  3. Intimiteit. Een complimentje, een blik, een knuffel in het voorbijgaan. En blijven seksen. Daar is veel over gezegd en geschreven. Zelfs Linda de Mol hanteert het motto “Als je geen zin hebt, dan máák je maar zin”. Klinkt niet tof, werkt wel. Als het echt niet meer leuk is in bed (saai, voorspelbaar, pijnlijk, onaantrekkelijk. Je huivert al bij de gedachte) dan kun je hulptroepen inschakelen in de vorm van therapie, workshops of coaching. Daarover in een volgende blog meer)
  4. Houd je eigen cluppie aan. Blijf met je eigen vriendinnen, (studie)vrienden, afspreken. Laat niet je beider sociale leven samensmelten tot één vriendenbrij. Het houdt de gesprekken thuis fris en het is goed om te sparren met mensen die jou ook als single hebben meegemaakt.

Mocht je zelf ook nog relatie advies, aarzel niet om deze met me te delen! Hoe ik een weekendje weg naar een Goed Gesprek over onze relatie toewerkte lees je hier: https://carinevaessen.nl/vertellis-en-atomaire-deeltjes/

 

Vier tips over hoe je je seksuele energie naar een hogel level brengt lees je hier:  https://carinevaessen.nl/je-seksuele-energie-naar-hoger-level/