In een week vol emoties en stress hoor ik dat mijn boek ‘Pleister op mijn kont’ alvast vooruit te bestellen is. Vanwege een geheim issue verhoogt dit mijn stresslevel.

Vooruit bestellen

Na een turbulente week waarin ik afscheid neem van Dochter die op wereldreis vertrekt (denk aan Schiphol en bijzonder lange rijen, het vliegtuig niet in mogen vanwege ticketproblemen, op Bali aankomen en plots alle pincodes vergeten ‘Mam, ik kan niet pinnen!’), een stofzuiger waar stinkende rook uit komt en die ik met gevaar voor eigen leven naar buiten heb gekieperd (ja ja ik maak wat mee in een week), een DM in mijn Instagram van ene Aleks met de dringende vraag of hij mijn sugar daddy mag zijn én een shopsessie waar ik met een bijna lichtgevende groene broek thuiskom, (je had de blik van Man moeten zien,) besluit ik dat ik toe ben aan rust.

vijftig plus blog

Dat is me niet gegund. De uitgever verblijdt me met het nieuws dat zaterdag 17 september mijn boek alvast vooruit te bestellen is. Pre-orderen noemt hij dat en ik vind dat heel professioneel klinken. Ik gebruik het zelf nu ook te pas en te onpas: pre-orderen. Zo pre-order ik een schoonheidsbehandeling en overweeg ik een shiny gouden broek te pre-orderen.

Een boek vooruit bestellen klinkt raar want waarom niet gewoon wachten totdat het in de winkel ligt? Dat zit zo. Aan de hand van de pre-orders weet de uitgever een beetje hoe de eerste druk van het boek gaat lopen, bovendien kan de auteur de vooruitbestelde boeken eerst leuk signeren voordat ze naar de koper gaan. Handig voor de uitgever en leuk voor de lezer oftewel een win-win situatie.

Signeren

Een boek signeren lijkt mij natuurlijk fantastisch. Maar ik heb een soort van issue. Mijn probleem is dat ik een hele achterlijke handtekening heb. Ik heb deze bijna vijfentwintig jaar geleden verzonnen toen mijn achternaam Vaessen werd. Mooie achternaam maar ik had en heb grote moeite om van Carine Vaessen een beetje een overtuigende handtekening te brouwen. Ik kras een grote C en een V en kriebel vervolgens -AESSEN- erdoorheen. Het lijkt serieus op een handtekening van een kind van acht met motorische uitdagingen.

Die handtekening durf ik eigenlijk niet te delen. Ik schrijf een heel boek over hoe de ene puber s’ nachts in mijn kledingkast wil plassen en de ander vrolijk vertelt dat ie schurft heeft. Een boek waarin ik eerlijk deel hoe ik per ongeluk op een swingersavond in Antwerpen belandt, waarin ik schrijf over mijn verbazing als het gaat om tongzoenen in de regen en over de vergelijking die ik maak tussen vrouwen uit de Randstad en die uit de provincie. (Denk hierbij aan de kapsels van hun kroost, handtassen en het al dan niet dragen van een legging onder een rok.) Dat durf ik allemaal te delen. Sterker nog: ik ga met mijn bepleisterde kont op de omslag van mijn boek staan. Maar mijn handtekening? Die houd ik angstvallig verborgen.

Maar niet meer voor lang want als je vandaag of morgen ‘Pleister op mijn kont’ via onderstaande link pre-ordert dan zie je ‘m. Een boodschap van mij aan jou met een handtekening die lijkt op die van een kind van acht met een motorische uitdaging.

Link preorder. Pre-order Pleister op mijn kont

 

pleister op mijn kont

nu vooruit te bestellen. Gesigneerd en wel..