De wereld herbergt vreemde kostgangers. Mensen met een rare hobby, een wereldvreemde kijk op de samenleving of een aparte voorkeur wat betreft seksuele fantasieën.

We kennen allemaal de billen- of de borstenman maar die voorkeur is gangbaar en volledig geaccepteerd. Een man kan het warm krijgen van een vrouw op naaldhakken en er zijn kerels die katoptronophlia (een spiegelfetisj) meer hun ding vinden.

Sinds een week heb ik te maken met een mij geheel onbekende fetisj. Ik ontdek een wereld van vreemde seksuele voorkeuren. Sterker nog, ik maak er opeens deel van uit.

Ik ontdek een wereld van vreemde voorkeuren

Om jullie gelijk uit de droom te helpen. Ik heb zelf (nog) geen fetisj ontwikkeld. Ik raak niet opgewonden van trichofilie (haarfetisj) en van bondage breekt het angstzweet me uit. Nee, er is iets anders aan de hand.  Sinds een week heb ik namelijk, per ongeluk, een bijzonder clubje nieuwe bewonderaars op social media erbij gekregen. Een heel divers gezelschap. Internationaal georiënteerd en van het mannelijk geslacht. Een groep die mij blijkbaar heel bijzonder vindt.

Niet omdat ik zulke aardige stukjes schrijf. Welnee, de meesten kunnen mijn Nederlandse blogs niet lezen. Ook niet omdat ze mij zo’n aardig persoon vinden. Ze hebben geen idee wie ik ben. Mijn zorgvuldig bijgehouden aging hoofd doet het ‘m ook niet want ze zijn niet geïnteresseerd in mijn hoofd.

Pas als je alléén opgewonden kunt raken van naaldhakken (of een ander specifiek lichaamsdeel of voorwerp) spreek je van een fetisj’

Hoewel deze nieuwe fans uit alle hoeken van de wereld komen, jong en oud zijn, hebben ze één ding gemeen. Allemaal zijn ze gék op een gipsbeen. Sterker nog, ze hebben, in meer of mindere mate, een fetisj ontwikkeld voor… jawel.. een gipspoot. Ze raken dus seksueel opgewonden van een voet of been die in het gips zit. Er is zelfs een naam voor deze groep: casters.

Gipsfetisj

Er bestaan hele platforms voor mannen (vrijwel alleen mannen) met deze specifieke voorkeur. Omdat ik onlangs over mijn gebroken enkel schreef en er een foto van mijn gegipste voet bijvoegde, is wat beeldmateriaal door zo’n account opgepikt. Daar ben ik dus op beland met een foto van mijn gebroken enkel die keurig in het (zwarte) gips zit. En nu krijg ik dagelijks nieuwe ‘fans’ erbij. Vage kerels die mij (met een wel zeer specifieke interesse) zijn gaan volgen op mijn Instagramaccount.

De meesten zijn van het zwijgzame soort maar enkelen zoeken contact. ‘Hello can i ask’, of Hey hoi mag ik u wat vragen’. Hun profielen zijn vaak anoniem, wat aannemelijk maakt dat zij niet heel open zijn over hun voorkeur voor gipsvoeten.

coming of age

Vreemde kostgangers

Ieder zijn fascinatie. De een speelt met een modeltrein en de ander is van het gips. Ik vraag me nu af hoe die mannen een gipspoot als fetisj ontwikkelen? En waarom? Wat is er gebeurd? Leven ze omringd met afgedankte gipsmallen in hun huis? (Eén van hen bood €200 euro als ik mijn gips aan hem op wilde sturen, zonder mijn been erin gelukkig. Ik heb vriendelijk bedankt).

Hangen deze mannen op de eerste hulp rond in de hoop op een verse gipspoot? Wat bezielt hen is mijn grote vraag? Een vraag waar ik, gek genoeg, het antwoord eigenlijk niet op wil weten. Wel is bekend dat casters kicken op de immobiliteit van de gipsdrager, zelf heel graag gips aanleggen bij iemand of zichzelf graag ingipsen.

Vreemde voorkeuren en fetisj

Het is een wereldje op zich. Ik vind deze aandacht voor mijn gipspoot fascinerend, onsmakelijk en grappig tegelijk. Onschuldig maar ook een beetje sneu. Ik heb foto’s gezien van een persoon met twee gegipste benen en een arm inclusief schouder in wit gips waaronder comments staan als ‘is hier ook een video van?’ of  ‘wow wat gaaf deze!’.

Er zijn ergere dingen, denk ik maar. Zoals gezegd: de wereld herbergt vreemde kostgangers. Mijn nieuwe bewonderaars zullen slechts tijdelijk in mijn account geïnteresseerd zijn want over twee weken is mijn gipspoot verleden tijd. Best jammer want ik had al een naam voor ze bedacht: Gipsy Kings.

Heb jij geen gipsfetisj maar wil je me wel volgen op Instagram? Graag! Klik hier: @comingofagenl

lees hier mijn blog over mijn gebroken enkel

wat is een fetisj?